De Oranje Vrouwen tijdens het WK afgelopen juni
De Oranje Vrouwen tijdens het WK afgelopen juni - © Pro Shots

Loes Geurts in selectie Oranje Vrouwen voor OKT

17 februari 2016
Loes Geurts keert terug bij de Oranje Vrouwen. De keepster van Kopparbergs/Göteborg FC is samen met 22 andere speelsters opgenomen in de selectie voor het olympisch kwalificatietoernooi (OKT).

Geurts is hersteld van een hersenschudding die ze opliep tijdens een training bij haar club. De sluitpost werd voor het laatst op 23 juni 2015 geselecteerd voor de interland tegen Japan.

Bondscoach Arjan van der Laan heeft de volgende speelsters geselecteerd:
Eshly Bakker (Ajax), Mandy van den Berg (Liverpool), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal),  Kika van Es (PSV), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Claudia van den Heiligenberg (USV Jena), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (FC Twente), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Manon Melis (Seattle Reign FC), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern Munchen), Shanice van de Sanden (Liverpool), Renée Slegers (FC Linköping), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (Arsenal) en Kelly Zeeman (Ajax).

Oranje trapt op woensdag 2 maart af tegen de Zwitserse voetbalvrouwen. Decor voor de wedstrijd tegen de nummer 20 van de FIFA-ranking is het Kyocera Stadion in Den Haag.

Zaterdag 5 maart neemt de ploeg van Van der Laan het op het Kasteel in Rotterdam op tegen Noorwegen. Het laatste duel met Zweden wordt op woensdag 9 maart tevens in het Sparta-stadion gespeeld. Alleen de winnaar van het olympisch kwalificatietoernooi plaatst zich voor Rio de Janeiro 2016.

In voorbereiding op het kwalificatietoernooi werkt een gedeelte van de selectie op 22 en 23 februari nog een tweetal trainingen af. Deze tweedaagse in Ermelo is bestemd voor internationals die actief zijn in de Eredivisie of momenteel in Nederland trainen.

Selectie voor tweedaagse: 
Eshly Bakker (Ajax), Angela Christ (PSV), Merel van Dongen (Ajax), Kika van Es (PSV), Sisca Folkertsma (PSV), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Maayke Heuver (FC Twente), Danique Kerkdijk (FC Twente), Jeslynn Kuijpers (PSV), Barbara Lorsheyd (Telstar), Desiree van Lunteren (Ajax), Manon Melis (Seattle Reign FC), Tessel Middag (Ajax), Myrthe Moorrees (PSV), Marthe Munsterman (FC Twente), Jill Roord (FC Twente), Marieke Ubachs (FC Twente), Mandy Versteegt (Ajax) en Kelly Zeeman (Ajax).

Alle kwalificatiewedstrijden van de Oranje Leeuwinnen zullen worden uitgezonden op FOX. 

(FOX Sports)

Gerelateerd