Mathieu Valbuena en Karim Benzema
Mathieu Valbuena en Karim Benzema - © Pro Shots

Contactverbod opgeheven tussen Benzema en Valbuena

18 februari 2016
In de slepende rechtszaak over een seksvideo tussen de twee Franse profvoetballers Karim Benzema (Real Madrid) en Mathieu Valbuena (Olympique Lyon) is een kleine opening gekomen.

Een Franse rechter heeft donderdag het contactverbod opgeheven voor beide internationals. In theorie is het daardoor weer mogelijk dat beiden in de nationale ploeg samen gaan spelen.

Benzema wordt van betrokkenheid verdacht bij een poging tot afpersing van Valbuena met een filmpje waarop zijn voormalige teamgenoot seksuele handelingen verricht. 

De 81-voudig international (27 treffers) ontkent in alle toonaarden. De 27-jarige aanvaller is niettemin als Frans international voor onbepaalde tijd geschorst.

Volledig afgewikkeld
Wat de Franse voetbalbond betreft, wordt Benzema pas weer opgeroepen voor de nationale ploeg als het geschil met Valbuena juridisch volledig is afgewikkeld. 

Soortgelijke rechtszaken vergen in Frankrijk nogal wat tijd. Daardoor is het vooralsnog onzeker of Benzema bij het EK komende zomer in eigen land van de partij kan zijn.

Valbuena, die vijftig caps achter zijn naam heeft staan, maakt normaliter wel deel uit van de Franse ploeg. De middenvelder ontbrak echter in de selectie voor de laatste twee oefeninterlands van de EK-gastheer. (FOX Sports/ANP)

 

Gerelateerd