Koploper PSV treedt zaterdag in de eredivisietopper tegen Heracles Almelo aan zonder Andrés Guardado. De Mexicaanse middenvelder is zo goed als hersteld van zijn hamstringblessure, maar de competitiewedstrijd tegen de verrassende nummer drie komt toch nog te vroeg.

Woensdag, in de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid, is Guardado vermoedelijk weer van de partij. Volgens Cocu is het risico om Guardado zaterdagavond al te laten spelen nog te groot.

"Hij kan al veel arbeid verrichten, maar bereidt zich voor op de wedstrijd van woensdag. Dat was ook vanaf het begin het duel waar hij zich op richtte. Andrés kent zijn eigen lichaam erg goed, ik ga ervan uit dat hij er woensdag bij is", aldus de trainer op de website van de Eindhovense club.

Maxime Lestienne is volledig hersteld van zijn kuitblessure, maar doet nog niet mee tegen Heracles. De Belgische aanvaller maakt vrijdagavond mogelijk zijn eerste speelminuten van 2016 bij de beloften.

Op 19 december tegen PEC Zwolle deed Lestienne voor het laatst mee. In de zeventien minuten die de vleugelspeler gegund waren, gaf hij een assist. (FOX Sports/ANP)