Nemanja Gudelj
Nemanja Gudelj - © FOXSports.NL

De Boer ziet Gudelj 'zeker als optie' voor verdediging

19 februari 2016
Nemanja Gudelj wordt mogelijk ingeschakeld om de defensieve problemen bij Ajax op te lossen. Trainer Frank de Boer liet vrijdag tijdens de gebruikelijke persconferentie weten dat hij overweegt om de Serviër naar achteren te halen.

Nadat Jairo Riedewald tegen Feyenoord een enkelbreuk opliep, raakten de Amsterdammers vorige week ook diens vervanger Mike van der Hoorn kwijt. De oud-speler van FC Utrecht kreeg in de ontmoeting met FC Groningen een rode kaart en is derhalve geschorst voor de wedstrijd van zondag tegen Excelsior.

De Boer, die Joël Veltman de laatste weken inzet als rechtsachter, moet dus puzzelen. “Gudelj is zeker een optie”, aldus De Boer tijdens het persmoment. Gudelj zou hiermee in de voetsporen van zijn vader kunnen treden. Nebojsa Gudelj behoorde jarenlang tot de laatste linie van Nac Breda.

Een andere mogelijkheid is dat De Boer Ricardo van Rhijn als rechtsback laat spelen. Door het inzetten van de vleugelverdediger, die uit de gratie raakte door de stormachtige ontwikkeling van Kenny Tete, zou Veltman terug kunnen keren in het centrum van de verdediging.

Daley Sinkgraven is maandag bij Jong Ajax geblesseerd geraakt aan zijn voet. Hij is een vraagteken voor zondag. Robert Muric kan zijn debuut maken. De negentienjarige Kroatische vleugelspeler behoort tegen Excelsior tot de wedstrijdselectie. (FOX Sports)