Urby Emanuelson
Urby Emanuelson - © FOXSports.NL

Emanuelson en Hellas winnen stadsderby

20 februari 2016
20 februari 2016

Verona

-

Chievo

Serie A
Urby Emanuelson heeft zaterdag met Hellas de stadsderby van Verona gewonnen. De hekkensluiter van de Serie A was met 3-1 te sterk voor Chievo. In het verhitte streekduel vielen twee rode kaarten en kregen beide ploegen een strafschop.

Spits Luca Toni, 38 jaar inmiddels, miste na een half uur een penalty. In de rebound sloeg de aanvoerder van Hellas alsnog toe. Giampaolo Pazzini verdubbelde de voorsprong van de thuisclub in de tweede helft.

Sergio Pellissier bracht de spanning uit een strafschop terug nadat Vangelis Moras bij de thuisclub met rood van het veld was gestuurd. Even later moest ook Chievo echter door met tien man.

Met Emanuelson als invaller trok Hellas Verona de tweede overwinning van het seizoen over de streep. Diep in blessuretijd maakte Artur Ionita er zelfs nog 3-1 van. Desondanks staat de club nog steeds laatste in de Serie A.

De achterstand op nummer negentien Carpi bedraagt een punt. Die ploeg speelt zondag een uitwedstrijd bij middenmoter Torino. Viertienvoudig international Jonathan de Guzman is voor het eerst sinds zijn komst bij Carpi in de wedstrijdselectie opgenomen. (FOX Sports/ANP)