Louis van Gaal benadrukte het maandag nog maar eens na de 0-3 zege van zijn Manchester United bij Shrewsbury Town in de FA Cup. “We zijn nog in alle competities kansrijk”, aldus de manager.

Van Gaal zag zijn ploeg van de derdeklasser winnen dankzij goals van Chris Smalling. Juan Mata en Jesse Lingard. Het zorgde eindelijk weer voor een positief gevoel, nadat er in de laatste drie wedstrijden niet werd gewonnen.

“Er zijn nog genoeg prijzen om voor te spelen. Dat wordt niet eenvoudig, omdat we dan veel moeten winnen. Maar het is mogelijk”, zei de geplaagde coach.

Van Gaal  toonde zich opgelucht. “Ik ben blij dat we hebben gewonnen en in de kwartfinale van de beker staan. We hebben zeker zeventig minuten controle gehad. Het werd daarna wat moeilijker omdat we nog maar met tien man speelden, maar ook toen hielden we in fases de bal makkelijk in bezit.”

Van Gaal heeft zich echter ook zorgen. “Het aantal blessures is ongelooflijk. Ik moest nu weer Cameron Borthwick-Jackson vervangen omdat hij geblesseerd raakte en ook Lingard liep tegen het einde te strompelen. Een echte verklaring heb ik niet, het overkomt ons. Misschien ligt het aan het drukke programma. Je ziet ook dat de spelers zo graag willen winnen, dat ze wellicht te veel risico nemen in het veld.''

De voormalig bondscoach van Oranje, die door de Britse pers al herhaaldelijk is afgeschreven bij Manchester, ziet niettemin nog altijd kansen om zich voor de Champions League te plaatsen.

“In de competitie staan we zes punten achter nummer vier Manchester City en we kunnen ons nog kwalificeren door de Europa League te winnen. Ook dan moeten we nog veel wedstrijden winnen, te beginnen tegen FC Midtjylland. Dat wordt onze volgende grote proef.”

Manchester verloor vorige week de uitwedstrijd van de Deense ploeg met 2-1. Komende donderdag is de return op Old Trafford. (FOX Sports/ANP)

PSV compleet voor Atlético Madrid

23 februari 2016
PSV compleet voor Atlético Madrid
PSV werkt dinsdag met een volledige selectie de laatste training af voor de eerste ontmoeting met Atlético Madrid in de achtste finale van de...