Dick Lukkien
Dick Lukkien - © FOXSports.NL

Groningen wil assistent niet kwijt: Ook beetje aan onszelf denken

23 februari 2016
FC Groningen wil assistent-trainer Dick Lukkien niet tijdens dit seizoen laten vertrekken. De rechterhand van hoofdcoach Erwin van de Looi was dicht bij een overgang naar FC Emmen, maar FC Groningen laat hem niet gaan.

“Dick is een zeer gewaardeerde trainer van ons en wij kunnen hem op dit moment niet missen”, aldus algemeen directeur Hans Nijland over Lukkien, die nog een contract heeft voor anderhalf jaar. “De komende zomer kunnen we daarover nadenken. Maar nu niet.”

Emmen is hard op zoek naar een nieuwe trainer, nadat hoofdtrainer Marcel Keizer naar SC Cambuur vertrok. Dat gebeurde tien dagen geleden.

De balende Lukkien deed zijn verhaal tegenover Voetbal International. “Groningen was bereid om met mij mee te denken, maar dan moest mijn functie intern wel direct ingevuld kunnen worden”, liet de voormalige verdediger optekenen.

Aan onszelf denken
“Exact”, reageert Nijland. “Dat heeft Dick goed gezegd, dat kan ik onderschrijven. We hebben er alles aan gedaan, maar een andere oplossing was er niet. Dan houdt het op. We denken mee met onze werknemers, maar we zijn zelf ook een professionele, ambitieuze club. We moeten af en toe ook een klein beetje aan onszelf denken.”

Nijland krijgt geen vervelende smaak in zijn mond van de openheid van Lukkien. “Met Dick hebben we een uitstekende verstandshouding en een goede relatie. We hopen dat hij volgend jaar hier ook werkzaam is."

Of Lukkien nog in de running is om hoofdtrainer te worden in Groningen, daar wil Nijland niets over los laten. Een delegatie van de bekerwinnaar trof maandag in Amsterdam topkandidaat Ernest Faber, die dit seizoen N.E.C. onder zijn hoede heeft. (FOX Sports)