Bart Ramselaar, Mark van der Maarel en Sébastien Haller
Bart Ramselaar, Mark van der Maarel en Sébastien Haller - © Pro Shots

FC Utrecht maakt einde aan sprookje VVSB

2 maart 2016
FC Utrecht heeft zich woensdag geplaatst voor de finale van de KNVB Beker. Met drie late goals maakten de Domstedelingen een eind aan het bekeravontuur van de amateurs van VVSB: 3-0.

Utrecht was sterker, maar wist zich bijna vijf kwartier lang niet door de hechte defensie van de ploeg uit Noordwijkerhout heen te werken. Met enig geluk dwong de thuisploeg de openingstreffer af. Een schot van Mark van der Maarel vloog binnen via de voet van VVSB-verdediger Peet van der Slot.

Na de 1-0 was het verzet van de bezoekers gebroken. Snel daarna maakte Sébastien Haller er 2-0 van, en in blessuretijd zorgde Patrick Joosten voor de derde Utrechtse treffer.

De zege betekent voor Utrecht de eerste finaleplaats in het bekertoernooi sinds twaalf jaar. De ploeg van Erik ten Hag moest op weg naar de finale onder andere afrekenen met titelverdediger FC Groningen en landskampioen PSV en staat voor de zesde keer in de geschiedenis in de finale. In 1985, 2003 en 2004 werd de hoofdprijs gewonnen. 

Wie de tweede finalist wordt, bepalen Feyenoord en AZ donderdagavon in de andere halve eindstrijd. (FOX Sports/ANP)

Bayern voelt hete adem van Dortmund

2 maart 2016
Bayern voelt hete adem van Dortmund
Borussia Dortmund heeft daags voor de topper tegen Bayern München het gat met Bayern verkleind naar vijf punten. Na een 1-2 verlies tegen FSV...