Oussama Tannane tijdens zijn presentatie
Oussama Tannane tijdens zijn presentatie - © Pro Shots

Tannane kiest voor nationale team van Marokko

9 maart 2016
Oussama Tannane kiest voor het nationale team van Marokko. Dit heeft de aanvaller van Saint-Étienne kenbaar gemaakt aan de KNVB.

Tannane, die tweemaal uitkwam voor Jong Oranje, beschikt over de Nederlandse en de Marokkaanse nationaliteit, waardoor hij mocht kiezen voor welk land hij wil uitkomen. "Ik voel me zowel Nederlander als Marokkaan en ik heb bij Jong Oranje met veel trots gespeeld", zegt hij op de site van de KNVB.

"Maar op een gegeven moment moet je als speler een keuze maken. Fred Grim (bondscoach Jong Oranje, red.) heeft veel met mij hierover gesproken en gezegd dat ik ook in Nederland een mooie interlandcarrière tegemoet kan gaan. Maar mijn hart gaat uit naar Marokko. Het is een jongensdroom om voor het nationale elftal van Marokko te voetballen."

"Oussama heeft lang getwijfeld voor welk land hij wil uitkomen", reageert Grim. "Wij hadden uiteraard liever gezien dat hij voor Nederland had gekozen, vandaar dat ik hem heb verteld dat we in zijn talent geloven. Uiteindelijk heeft Oussama aangegeven dat hij meer trots voelt bij het voetballen voor Marokko." (FOX Sports)

Gerelateerd