Jurgen Streppel
Jurgen Streppel - © Pro Shots

Jurgen Streppel vertrekt bij Willem II

16 maart 2016
Willem II raakt niet alleen Jurgen Streppel kwijt aan sc Heerenveen, ook technisch manager Carlos Aalbers vertrekt uit Tilburg. Per 1 april al wordt hij hoofd scouting bij FC Groningen.

Dat Streppel Willem II na dit seizoen verruilt voor het Abe Lenstra Stadion, is niet verwonderlijk meer. De 46-jarige coach werd, zoals FOX Sports eerder meldde, al een week in verband gebracht met een overgang naar sc Heerenveen. Op dinsdag gaf de oefenmeester toe, dat er gesprekken waren geweest en 'er iets speelde'. Streppel tekent voor twee jaar in Friesland.

Handhaving
Met de Tricolores werd hij in 2014 kampioen van de Jupiler League en promoveerde daardoor naar de Eredivisie. Daarin wist Streppel Willem II vorig seizoen naar een knappe negende plek te loodsen.Bij Heerenveen volgt hij na dit seizoen Foppe de Haan op.

"Voordat ik naar Heerenveen vertrek, gaan we met elkaar er alles aan doen om deze mooie club in de Eredivisie te houden", zegt Streppel op de website van de Tilburgers. Willem II staat vijftiende in de competitie.

Manager voetbalzaken Hans Vonk van Heerenveen is blij met de komst van Streppel. "We willen aantrekkelijk voetbal spelen in een vol Abe Lenstra stadion, met een duidelijke voetbalvisie en passend binnen onze financiële mogelijkheden. Jurgen is een trainer die daar in onze optiek prima bij past. Hij heeft ruimschoots ervaring als trainer in het betaald voetbal, heeft aanvallend en attractief voetbal hoog in het vaandel staan en maakt graag jonge spelers beter. Iets waar sc Heerenveen al jaren bekend om staat en waar Jurgen graag aan wil meewerken."

Aalbers nog dit seizoen weg
Aalbers gaat per 1 april als hoofdscout aan de slag bij FC Groningen. Bij die club volgt hij Henk Veldmate op, die eerder dit kalenderjaar naar Ajax vertrok. Aalbers, die pas sinds maart 2015 werkzaam was voor Willem II, tekent in Groningen een contract voor twee jaar.

Aalbers: "Ik heb een korte, maar mooie tijd gehad bij Willem II. Het is de afgelopen week snel gegaan en hoewel ik moeite heb met het moment, kies ik voor deze overstap, omdat ik graag deel uit wil maken van de plannen van FC Groningen." Pikant: in januari dit jaar werd de optie in zijn aflopende contract nog gelicht door de club, waardoor Aalbers ook komend seizoen in Tilburg werkzaam zou zijn. In de verbintenis stond echter een clausule die het mogelijk maakte voor de technisch manager om een andere stap te zetten. 

Moeizaam
Willem II is dus in korte tijd technisch onthoofd. Vreemd of opvallend is dat echter niet. Het is een publiek geheim dat zowel Streppel als zijn technisch baas Aalbers een moeizame relatie onderhield met algemeen directeur Berry van Gool. In de ogen van de technische staf houdt Van Gool overdreven hard de hand op de knip binnen de club, terwijl Streppel en Aalbers graag meer wilden investeren in de spelersgroep.

Feit is echter ook, dat Willem II dit seizoen wel degelijk veel spelers haalde. Afgelopen winterstop nog, toen Bartholomew Ogbeche en Anouar Kali naar Tilburg trokken. Zij raakten kort na hun komst echter lang geblesseerd.

Aan de andere kant raakten de Tricolores Stijn Wuytens (AZ betaalde de vastgelegde gelimiteerde transfersom in zijn contract), Richairo Zivkovic (op een zijspoor beland onder Streppel) en Ruben Ligeon (amper gebruikt in het Koning Willem II Stadion) kwijt. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 Ajax 25 56 45
2 AZ 25 56 37
3 Feyenoord 25 50 15
4 PSV 26 49 26
5 Willem II 26 44 3
6 FC Utrecht 25 41 16
7 Vitesse 26 41 10
8 Heracles Almelo 26 36 6
9 FC Groningen 26 35 1
10 sc Heerenveen 26 33 0
11 Sparta Rotterdam 26 33 -4
12 FC Emmen 26 32 -13
13 VVV-Venlo 26 28 -27
14 FC Twente 26 27 -12
15 PEC Zwolle 26 26 -18
16 Fortuna Sittard 26 26 -23
17 ADO Den Haag 26 19 -29
18 RKC Waalwijk 26 15 -33