Drinkwater (links) met Jamie Vardy, de topscorer van Leicester
Drinkwater (links) met Jamie Vardy, de topscorer van Leicester - © Pro Shots

Oranje moet oppassen voor Danny Drinkwater

17 maart 2016
Danny Drinkwater (26) is voor het eerst opgeroepen voor het nationale elftal van Engeland.

De waterdrager van Leicester City, de verrassende koploper in de Premier League, is door bondscoach Roy Hodgson geselecteerd voor de oefenduels met Nederland en Duitsland.

De volledige Engelse selectie ziet er als volgt uit:

Oranje kan dus de borst natmaken. De mannen van bondscoach Danny Blind moeten sowieso oppassen, mocht Drinkwater ook echt zijn debuut maken voor de Three Lions. Met het aantal van tachtig (!) is hij de Engelse speler in de Premier League met de meeste tackles dit seizoen.

'Concurrentie'
Hodgson legde op een persconferentie zijn keuze voor Drinkwater als volgt uit: "Hij is belangrijk geweest. Danny kent een fantastisch seizoen, net als zijn hele team. We hadden hem vorig seizoen al in het oog, maar de concurrentie op het middenveld is altijd groot bij ons. In dit geval is er een goede optie om hem binnen te halen. We gaan kijken of hij de manier van voetballen en zijn kwaliteiten kan laten zien zoals hij bij Leicester doet."

Topschutter Jamie Vardy van Leicester behoort ook tot de Engelse selectie. Aanvoerder Wayne Rooney van Manchester United ontbreekt vanwege een knieblessure. Engeland - Nederland wordt op dinsdag 29 maart op Wembley gespeeld. (FOX Sports)

 

Gerelateerd