Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki - © ANP

Wozniacki door het oog van de naald

17 januari 2018
Carolina Wozniacki is ontsnapt aan een vroege uitschakeling in de tweede ronde van de Australian Open.

De Deense nummer twee van de plaatsingslijst wist zich in een spannende derde set terug te knokken van een grote achterstand tegen de Kroatische Jana Fett: 3-6, 6-2, 7-5.

De 21-jarige Fett begon goed aan haar partij tegen een van de topfavorieten in Melbourne. De 27-jarige Deense, in 2010 de nummer één van de wereld maar nog nooit winnares van een grandslamtoernooi, kwam echter terug in de wedstrijd door overtuigend de tweede set te pakken.

In de derde set zag Wozniacki Fett echter uitlopen naar 5-1 en mocht de Kroatische enkele keren serveren voor de wedstrijd. De Deense gaf echter niet op en pakte vijf games op rij en alsnog de zege. 

Svitolina stuit op vijftienjarige landgenoot
Elina Svitolina wacht een bijzondere confrontatie in de derde ronde van de Australian Open. De als vierde geplaatste Oekraïense, die in de tweede ronde in drie sets afrekende met de Tsjechsiche Katerina Siniakova (4-6, 6-2, 6-1), treft nu haar pas vijftienjarige landgenote Marta Kostyuk.

Deze puber, die als qualifier het hoofdtoernooi in Melbourne bereikte, versloeg in de tweede ronde de plaatselijke heldin Olivia Rogowska in twee sets: 6-3 7-5. (FOX Sports/ANP)