Veelgestelde vragen

Programmering FOX Sports

FOX Sports Eredivisie zendt elke speelronde alle Eredivisie-wedstrijden live uit. Daarnaast heeft FOX Sports Eredivisie veel live aandacht voor de Keuken Kampioen Divisie en het KNVB bekertoernooi vanaf de eerste ronde tot en met de finale, en nog meer Nederlands voetbal zoals de Tweede Divisie, eDivisie en interlands van Jong-Oranje.

Bekijk hier de TV gids voor de actuele programmering.

 

FOX Sports International zendt live internationaal topvoetbal uit de Bundesliga, Bundesliga 2, MLS, UEFA Europa League, interlands en de Copa Libertadores (Zuid-Amerikaanse Champions League) uit. Ook zie je de NHL (ijshockey), MLB (honkbal), NFL (American football), zowel WTA als ATP (500 en 1000 toernooien / Masters toernooien), college basketball en college football.

Bekijk hier de TV gids voor de actuele programmering.

 
TOTO KNVB Beker op FOX Sports 
Iedere speeldag zie je twee livewedstrijden uit de TOTO KNVB Beker. Op dinsdag, woensdag en donderdag zijn alle samenvattingen om 23.00 uur te zien op FOX Sports 1 en daarna ook gratis te zien via onze website FOXSports.nl.

Open net
Op donderdagen zendt FOX Sports de beker ook uit op het open net van FOX (de seriezender). Deze zender vind je bij Ziggo op kanaal 11 en bij KPN op kanaal 14. Heb je een andere TV-aanbieder? Klik dan hier om het juiste kanaal te vinden. Dit is het programma wat FOX Sports op donderdagen tijdens de speelrondes van de TOTO KNVB Beker op het open net van FOX uitzendt:

18:30 TOTO KNVB Beker dinsdag en woensdag

20:15 TOTO KNVB Beker voorbeschouwing

20:45 TOTO KNVB Beker livewedstrijd

23:00 TOTO KNVB Beker samenvattingen donderdag

Over het speelschema 
Bij het live uitzenden van de Bekerwedstrijden is FOX Sports afhankelijk van een aantal factoren:
  • Met de clubs is afgesproken dat er minimaal 48 uur rust zit tussen een bekerwedstrijd en een competitiewedstrijd (Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie).
  • Het inplannen van de bekerwedstrijden mag daarnaast voor zo min mogelijk wijzigingen zorgen in het programma van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie.
  • Als gevolg van deze afspraken kan een club die bijvoorbeeld op zondag Eredivisie speelt, in de week daarna niet op dinsdag uitkomen in de beker. Een club die na de midweekse bekerronde op zaterdag in de Eredivisie speelt, kan niet op de donderdag ervoor in de beker uitkomen.
  • Daarnaast is er contractueel vastgelegd dat FOX Sports per bekerronde maximaal zes wedstrijden live mag uitzenden, evenredig verdeeld over de drie speeldagen.

Op basis van deze voorwaarden en de uitkomst van de loting kan dit leiden tot een bekerprogramma waarbij een meerdere aantrekkelijke affiches op dezelfde dag gespeeld moeten worden. Aangezien er daarvan niet meer dan twee live uitgezonden mogen worden moeten daar vervolgens keuzes in gemaakt worden. Uiteraard zijn na afloop nog dezelfde avond vanaf 23.00 uur alle samenvattingen te zien op FOX Sports Eredivisie en op www.FOXSports.nl.

 
Soms komt het voor dat dezelfde wedstrijd live is te zien op twee kanalen. Dit is dan nodig om de flexibiliteit te hebben om in geval van een verlenging (bijvoorbeeld in de KNVB Beker) de wedstrijd op FOX Sports 5 af te maken, terwijl er op FOX Sports 1 een nieuwe wedstrijd begint. In andere gevallen kan dit ook voorkomen als er op FOX Sports 1 vanwege andere live duels te weinig ruimte is voor een gedegen voor- en nabeschouwing van bijvoorbeeld De Klassieker of andere topwedstrijden. In dat geval is de wedstrijd als extra service ook live op FOX Sports 5 te zien, inclusief ruime voorbeschouwing, analyses en interviews met spelers en trainers.
 

Voor uitzending van de TOTO KNVB Beker heeft de KNVB contractuele afspraken gemaakt met FOX Sports. Op basis daarvan is het FOX Sports niet toegestaan om meer dan 2 wedstrijden per bekeravond live uit te zenden.

De keuze van de wedstrijden zijn een redactionele keuze en worden in de regel gemaakt op basis van het affiche.

Soms komt het voor dat dezelfde wedstrijd live is te zien op twee kanalen. Dit is dan nodig om de flexibiliteit te hebben om in geval van een verlenging de wedstrijd op FOX Sports 2 of 3 af te maken, terwijl er op FOX Sports 1 een nieuwe wedstrijd begint.

 

Voor uitzending van de TOTO KNVB Beker heeft de KNVB contractuele afspraken gemaakt met FOX Sports. Op basis daarvan is het FOX Sports niet toegestaan om van meer dan 2 wedstrijden per bekeravond live beelden uit te zenden.

 

Schakelprogramma
Alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie zijn op vrijdag live te volgen in een compleet schakelprogramma. Dit schakelprogramma is te zien op FOX Sports 1. Ook de hoogtepunten uit de Eredivisie en Bundesliga van die avond zijn in het Schakelprogramma te zien.

Volledige livewedstrijden

Op vrijdag en maandag zenden we ook een livewedstrijd uit. Op maandag is dit op FOX Sports 1 en op vrijdag op FOX Sports 3. Welke Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd volledig live wordt uitgezonden is iedere week weer een lastige keuze. We proberen het affiche te kiezen waar we de grootste groep kijkers een plezier mee doen. De overige duels komen uiteraard voorbij in het Schakelprogamma op FOX Sports 1 en in de aansluitende highlightsshow.

 

De clubs en FOX Sports hebben met elkaar afgesproken dat alle Eredivisiewedstrijden live worden uitgezonden. Om dat mogelijk te maken zijn in samenspraak met clubs, KNVB en FOX Sports de volgende tijden afgesproken voor midweekse wedstrijden: 18.30 uur – 19.45 uur – 20.45 uur.

Deze tijden zijn ook van toepassing op de TOTO KNVB Beker. Hoe laat er per wedstrijd wordt afgetrapt wordt beïnvloed door meerdere factoren, waaronder het aantal wedstrijden op een avond, de affiches en de wens van de lokale autoriteiten (politie en gemeente).

 
FOX Sports is niet gerechtigd om beelden te leveren aan particulieren. Het Eredivisie archief wordt beheerd door Beeld en Geluid in Hilversum. Klik hier voor meer informatie.
 

In het seizoen 2018/'19 is de loting van de TOTO KNVB Beker op zaterdagen te zien in het programma De Eretribune op FOX Sports 1. In september/oktober zal dit rond 23.00 uur zijn, en in december/januari rond 22.00 uur. Raadpleeg voor actuele tijden de TV-gids van FOX Sports.

Voor niet-abonnees: de lotingen van de TOTO KNVB Beker zijn ook "gratis" te volgen via onze website FOXSports.nl.

Tot 72 uur terugkijken
Alle programma's en wedstrijden die FOX Sports uitzendt, zijn tot 72 uur terug te kijken via de TV-gids in de FOX Sports app of via de TV-gids op FOXSports.nl. Druk naast een programma in de TV-gids op het replay-icoontje om de video te starten. In het filmpje hieronder leggen we uit hoe dit werkt.

Langer terugkijken 
Naast de TV-gids kun je ook via de videopagina op FOXSports, of de video-sectie in de FOX Sports app, wedstrijden en programma's terugkijken. Anders dan via de TV-gids, blijven deze video's het hele seizoen beschikbaar. Hieronder vind je de links om direct naar samenvattingen, wedstrijden, documentaires of andere programma's te gaan:

Alle wedstrijden die FOX Sports live uitzendt zijn tot 72 uur terug te kijken via de TV-gids op FOXSports.nl of via de TV-gids in de FOX Sports app. Klik hiervoor op het replay-icoontje naast een wedstrijd in de TV-gids. 

Daarnaast zijn alle volledige Eredivisiewedstrijden en wedstrijden vanaf 1/4 uit de TOTO KNVB Beker het hele seizoen door beschikbaar om terug te kijken via: https://www.foxsports.nl/video/wedstrijd_gemist/