Veelgestelde vragen

Programmering FOX Sports

Kijk op de programmapagina voor de competities en programma’s die momenteel op FOX Sports te zien zijn. Klik hier voor de tv-gids.

 

Voor uitzending van de TOTO KNVB Beker heeft de KNVB contractuele afspraken gemaakt met FOX Sports. Op basis daarvan is het FOX Sports niet toegestaan om meer dan twee wedstrijden per bekeravond live uit te zenden.

Na de loting wordt door de KNVB het bekerprogramma vastgesteld, meestal verspreid over dinsdag, woensdag en donderdag. De bond streeft in de eerste plaats naar een indeling die geen – of in ieder geval zo min mogelijk - competitiewijzigingen tot gevolg heeft in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.

Uit het vastgestelde programma kiest FOX Sports per speeldag dus maximaal twee duels die live op tv uitgezonden mogen worden. Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden beide duels te kunnen zien, trappen deze wedstrijden af om 18.30 uur en 20.45 uur.

Soms komt het voor dat dezelfde wedstrijd (deels) live is te zien op twee kanalen. Dit is dan nodig om de flexibiliteit te hebben om in geval van een verlenging (bijvoorbeeld in de KNVB Beker) de wedstrijd op het extra kanaal af te maken, terwijl er op het andere kanaal een nieuwe wedstrijd begint. Zo missen de fans nooit de aftrap van een belangrijke wedstrijd.


 

Schakelprogramma
Alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie zijn op vrijdag live te volgen in een compleet schakelprogramma. Dit schakelprogramma is te zien op FOX Sports 1. Ook de hoogtepunten uit de Eredivisie en Bundesliga van die avond zijn in het Schakelprogramma te zien.

Volledige livewedstrijden

Op vrijdag en maandag zenden we ook een livewedstrijd uit. Op maandag is dit op FOX Sports 1 en op vrijdag op FOX Sports 3. Welke Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd volledig live wordt uitgezonden is iedere week weer een lastige keuze. We proberen het affiche te kiezen waar we de grootste groep kijkers een plezier mee doen. De overige duels komen uiteraard voorbij in het Schakelprogamma op FOX Sports 1 en in de aansluitende highlightsshow.

 

De clubs en FOX Sports hebben met elkaar afgesproken dat alle Eredivisiewedstrijden live worden uitgezonden. Om dat mogelijk te maken zijn in samenspraak met clubs, KNVB en FOX Sports de volgende tijden afgesproken voor midweekse wedstrijden: 18.30 uur – 19.45 uur – 20.45 uur.

Deze tijden zijn ook van toepassing op de TOTO KNVB Beker. Hoe laat er per wedstrijd wordt afgetrapt wordt beïnvloed door meerdere factoren, waaronder het aantal wedstrijden op een avond, de affiches en de wens van de lokale autoriteiten (politie en gemeente).

 
FOX Sports is niet gerechtigd om beelden te leveren aan particulieren. Het Eredivisie archief wordt beheerd door Beeld en Geluid in Hilversum. Klik hier voor meer informatie.
 

In het seizoen 2018/'19 is de loting van de TOTO KNVB Beker op zaterdagen te zien in het programma De Eretribune op FOX Sports 1. In september/oktober zal dit rond 23.00 uur zijn, en in december/januari rond 22.00 uur. Raadpleeg voor actuele tijden de TV-gids van FOX Sports.

Voor niet-abonnees: de lotingen van de TOTO KNVB Beker zijn ook "gratis" te volgen via onze website FOXSports.nl.

Tot 72 uur terugkijken
Alle programma's en wedstrijden die FOX Sports uitzendt, zijn tot 72 uur terug te kijken via de TV-gids in de FOX Sports app of via de TV-gids op FOXSports.nl. Druk naast een programma in de TV-gids op het replay-icoontje om de video te starten. In het filmpje hieronder leggen we uit hoe dit werkt.

Langer terugkijken 
Naast de TV-gids kun je ook via de videopagina op FOXSports, of de video-sectie in de FOX Sports app, wedstrijden en programma's terugkijken. Anders dan via de TV-gids, blijven deze video's het hele seizoen beschikbaar. Hieronder vind je de links om direct naar samenvattingen, wedstrijden, documentaires of andere programma's te gaan:

Alle wedstrijden die FOX Sports live uitzendt zijn tot 72 uur terug te kijken via de TV-gids op FOXSports.nl of via de TV-gids in de FOX Sports app. Klik hiervoor op het replay-icoontje naast een wedstrijd in de TV-gids. 

Daarnaast zijn alle volledige Eredivisiewedstrijden en wedstrijden vanaf 1/4 uit de TOTO KNVB Beker het hele seizoen door beschikbaar om terug te kijken via: https://www.foxsports.nl/video/wedstrijd_gemist/