Memphis

"Dit geeft me veel vertrouwen"

13 november 2016

Memphis meldt zich maandag weer met een lach op het gezicht bij Manchester United. Met twee doelpunten bezorgde hij het Nederlands elftal als invaller de overwinning in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg (1-3).

"Het is een mooie avond geworden'', zei Memphis, die in Manchester onder José Mourinho op een zijspoor is beland. "Of het goede gevoel nu terug is? Dat is altijd makkelijk roepen na zo'n invalbeurt, maar dit geeft wel vertrouwen. Ik kan maandag met een lekker gevoel terugkomen bij de club.''

Als vervanger van Wesley Sneijder, die in de eerste helft vooral tegen zichzelf voetbalde, was de vaak zo verguisde Memphis eindelijk weer eens beslissend.

Eerst kopte hij een voorzet van Daley Blind hard achter de Luxemburgse doelman en in de slotfase schoot Memphis ook een vrije trap binnen. "Dat het vandaag zo loopt, is super voor mij. In de tweede helft zorgden we voor meer dreiging en speelden we beter dan voor rust."

De aanvaller kreeg ook vragen over de interesse van Everton. Zondagochtend had trainer Ronald Koeman bij de Tafel van Kees namelijk toegegeven, dat hij Memphis in de winterstop graag wil weghalen bij Manchester United. "Ik kan daar weinig over zeggen. Ik focus me op United. Daar probeer ik met hetzelfde gevoel kansen te krijgen." (FOX Sports)

Meer

Laatste Video's

Meer

aanbevolen

Meer

meest bekeken