Johan Cruijff

FOX Sports DOC: 'De erfenis van Johan Cruijff'

24 maart 2019

Een unieke documentaire over de nalatenschap van Johan Cruijff aan het voetbal.

'De erfenis van Johan Cruijff', een samenwerking tussen FOX Sports en Ajax TV, beschrijft de grote invloed die de filosofie van El Salvador heeft gehad - en nog altijd heeft - op de internationale voetbalwereld.

Tal van prominenten beschrijven welke invloed Cruijff de afgelopen decennia heeft gehad als speler en trainer. Internationale toptrainers als Pep Guardiola, Arrigo Sacchi, Arsène Wenger en Nederlandse kenners zoals Ronald Koeman, Frank Rijkaard, Dennis Bergkamp, Wim Jonk en Peter Bosz dragen nog altijd de spelopvatting van Cruijff uit.

Daarnaast plaatsen schrijver David Winner (Brilliant Orange), historicus Hubert Smeets en Taco Dibbits (directeur Rijksmuseum) zijn invloed in cultuurhistorisch perspectief.

Ook de onlosmakelijke band met Barcelona blijft niet onbesproken. De komst van Cruijff veranderde de Catalaanse club voorgoed. Onder meer voorzitter Josep Maria Bartomeu en (oud-)spelers als Xavi, Andrés Iniesta, Gerard Piqué en Luis Suárez spreken over de aanwezigheid van het 'Cruijff DNA', dat nog altijd duidelijk voelbaar is in Camp Nou en in de stad.

Meer

Laatste Video's

Meer

aanbevolen

Meer

meest bekeken