Verbeek en Perez

"Klinsmann hoort bij de oude hap, is geen serieuze optie"

29 maart 2017

De FOX Sports-analisten Gertjan Verbeek en Kenneth Perez kraken rond de vriendschappelijke interland tegen Italië het geroep om een buitenlandse bondscoach voor Oranje en nemen met namen Jürgen Klinsmann op de korrel.

"Ik heb zelf een aanvaring gehad met Klinsmann over Jozy Altidore", aldus Verbeek, die als trainer van AZ botste met de toenmalige bondscoach van Amerika. "Ik weet niet of hij zo vooruitstrevend is. De oude hap is heel conservatief en daar hoort Klinsmann ook bij. Als je hem binnenhaalt, worden er wel hele bibliotheken aangelegd en zijn we heel zen met z'n allen door Boeddha-beelden."

Ook Perez doet een duit in het zakje: "Klinsmann is toch geen serieuze optie, dat geloof ik niet." Daarmee is de analist het faliekant oneens met zijn collega Hans Kraay jr., die juist pleitte voor Klinsmann. Ook Huub Stevens brak in Bild een lans voor de Duitse ex-bondscoach.

Verbeek heeft er echter geen vertrouwen in: "Qua financiën is Nederland helemaal niet interessant voor buitenlandse trainers. Of zitten we te wachten op een coach wiens carrière in het slop zit?"

Meer

Laatste Video's

Meer

aanbevolen

Meer

meest bekeken