Highlights-maart

Highlights maart

1 maart 2019

De topper Ajax – PSV
De allerlaatste wedstrijd van de maand maart is misschien wel de belangrijkste van het hele Eredivisieseizoen. Op zondag 31 maart speelt Ajax om 16:45 thuis tegen PSV, de twee clubs die deze jaargang de dienst uitmaken in eigen land.
PSV zal vertrouwen putten uit de laatste twee keer dat het tegen Ajax speelde. Op 15 april werd het in Eindhoven 3-0 waardoor PSV kampioen werd en ook eerder dit seizoen werd het in de thuiswedstrijd 3-0.

Ajax zal op haar beurt vooral kijken naar de edities die in Amsterdam werden gespeeld. De laatste ontmoeting in eigen huis in december 2017 werd met 3-0 gewonnen. Toch was dat uiteindelijk niet voldoende om PSV van de titel af te houden.


Tennis: Sunshine Double

Maart is een van de belangrijkste maanden op de tenniskalender. De mondiale top bij de mannen en vrouwen is dan in Amerika voor de Sunshine Double in Indian Wells en Miami, de twee toernooien die strijden om de bijnaam ‘vijfde Grand Slam’.

In de eerste helft van de maand is de westkust het tennis-epicentrum tijdens het BNP Paribas Open in Indian Wells, al meerdere malen verkozen als beste toernooi van het jaar. Juan Martin del Potro en Naomi Osaka verdedigen in Californie hun titels.

In de tweede helft van maart verhuist het hele circus naar de oostkust voor het Miami Open. Daar wonnen Sloane Stephens en John Isner vorig jaar. Tijdens de Sunshine Double zijn Kiki Bertens en Robin Haase de grootste Nederlandse troeven. Bertens moest vorig jaar in spannende partijen haar meerdere erkennen in Serena (tweede ronde Indians Wells) en Venus (derde ronde Miami) Williams. Haase speelde vorig jaar alleen in Miami en verloor daar in de tweede ronde van Del Potro.