Highlights-maart

Highlights

29 maart 2019

De topper Ajax – PSV
De allerlaatste wedstrijd van de maand maart is misschien wel de belangrijkste van het hele Eredivisieseizoen. Op zondag 31 maart speelt Ajax om 16:45 thuis tegen PSV, de twee clubs die deze jaargang de dienst uitmaken in eigen land.
PSV zal vertrouwen putten uit de laatste twee keer dat het tegen Ajax speelde. Op 15 april werd het in Eindhoven 3-0 waardoor PSV kampioen werd en ook eerder dit seizoen werd het in de thuiswedstrijd 3-0.

Ajax zal op haar beurt vooral kijken naar de edities die in Amsterdam werden gespeeld. De laatste ontmoeting in eigen huis in december 2017 werd met 3-0 gewonnen. Toch was dat uiteindelijk niet voldoende om PSV van de titel af te houden.

Titelstrijd Eredivisie
April is de druktste maand in de Eredivisie, met maar liefs zes speelronden, waarvan twee midweeks. De kans dat in deze maand de beslissing in de titelstrijd valt is groot.
De maand begint met een midweekse speelronde en eindigt met een ronde met negen wedstrijden op zondag 14:30 uur. Pikant: in die ronde 33 (28 april) speelt Ajax een uitwedstrijd tegen De Graafschap, waar het in het seizoen 15-16 de titel verspeelde. Wie wordt er kampioen, welke clubs behalen de play-offs voor Europa League en welke clubs moeten nog strijden om in de Eredivisie te blijven. Je beleeft het allemaal in de maand april op FOX Sports.

Ontknoping Keuken Kampioen Divisie
De strijd om promotie naar de Eredivisie is dit jaar spannender dan ooit. In de Keuken Kampioen Divisie zijn er in de maand april zes speelronden, waarvan vier volledige rondes op vrijdag of maandag. Dat is op maandag 1, vrijdag 19, maandag middag 22 (met Pasen) en vrijdag 26 april.