LVK-winnaar

Café de Coop uit Sprundel is de 'Leukste Voetbalkroeg van Nederland'

25 oktober 2019

 

Café de Coop uit het Noord-Brabantse Sprundel is uitgeroepen tot de 'Leukste Voetbalkroeg van Nederland' in het seizoen 2019/2020. Dat is het resultaat van de gelijknamige verkiezing van FOX Sports. In het FOX Sports-programma 'De Eretribune' kreeg Café de Coop de prijzen uitgereikt tijdens een verrassingsbezoek van presentator Koert Westerman.

 

 

Klik hier om de video van Café de Coop te bekijken. 

'Gastvrijheid zie je in alles terug'
"Café de Coop is overduidelijk de huiskamer van sportminnend Sprundel en vertolkt een belangrijke sociale functie," zegt FOX Sports-presentator Aletha Leidelmeijer namens de jury. "Het is een gezellige, bruine kroeg, waar vaste gasten én spontane bezoekers meer dan welkom zijn. Die gastvrijheid zie je in alles terug. En, voor het voetbal kijken zeer belangrijk: de tv's hangen op de juiste hoogte."

 

Naast Café de Coop zijn Sportsbar 't Huys uit Arnhem en Sportcafé Sportplein uit Veendam in de top-3 terug te vinden. De vakjury bestond dit jaar uit vertegenwoordigers van Koninklijke Horeca Nederland, FOX Sports en Radio Veronica. Café de Coop krijgt als winnaar een Radio Veronica Drive In Show van dj’s Rick en Niels, 10.000 bitterballen en een gratis jaarlicentie van FOX Sports Zakelijk.

 

Alle provinciewinnaars
Drenthe: De Drie Paardjes uit Emmen
Flevoland: De Ommele uit Urk
Friesland: De Skoffel uit Heerenveen
Gelderland: Sportsbar ‘t Huys uit Arnhem
Groningen: Sportcafé Sportplein uit Veendam
Limburg: Café de Kroeg uit Heerlen
N-Brabant: Café de Coop uit Sprundel
N-Holland: Café Kuijper uit Amsterdam
Overijssel: Café Eigenwijs uit Kampen
Utrecht: Café BU2 uit Bunschoten-Spakenburg
Zeeland: De Heeren van Holland uit Middelburg
Z-Holland: Tapperij Tijdloos uit Papendrecht